Osa Koidula koolist raiuti raamatusse

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu "Koidula kooli lugu I" esikaas.
Raamatu "Koidula kooli lugu I" esikaas.

Homme kell 13 esitletakse Port Artur 2 kolmandal korrusel asuvas Apollo raamatuäris raamatut Pärnu Koidula gümnaasiumi ajaloost „Koidula kooli lugu I”.


„Algus on kaugel aegade hämaruses, lõpeb aga sellega, kuidas kool 1979. aastal kesklinnast ära koliti,” võttis raamatu sisu ühte lausesse kokku Koidula kooli huvijuht Aira Peterson.



2006. aastal idanema hakanud mõtte realiseeris raamatuks Peeter Raidla, kooli vilistlane aastast 1973, nõu ja oma mälestustega abistasid koostajat hulk kooli kunagisi õpetajaid ja õpilasi.



Üle hulga muretseti teose ilmumiseks tarvilik rahagi.



„Vilistlased toetasid ja koolil endal oli ka natuke kõrvale pandud,” ütles kooli huvijuht tuhandese trükiarvuga „Koidula kooli loo” kaante vahele saamise kohta.



Et

anno Domini

1733 alanud kooli lugu mitte 1979. aastal otsa ei lõppenud, vaid kestab tänini ja edaspidigi, ootab „Koidula kooli lugu II” veel kirjutamist. Kes ja millal seda teeb, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles