Ajalooklubi pidas jõuluballi

Madis Somelar
, ajalooklubi HPC president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Henn Soodla

Endla teatri sammassaali ajalooklubi HPC kaheksandale jõuluballile kogunes ligi 200 ballikülalist, Pärnu koolinoorte kõrval Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumist, Tallinna ülikoolist, Tallinna tehnikaülikoolist ja Tartu ülikoolist.

Kaasa lõi õpilasi nii teisest ja kolmandast kooliastmest, gümnaasiumiastmest kui kõrgkoolidest. Näen suurt kasvatuslikku väärtust just põhikooli nooremate õpilaste osalemises. Enim põhikooliõpilasi oli Koidula gümnaasiumist, Vanalinna ja Rääma põhikoolist.

Balli avakõnele järgnes Vene helilooja Dmitri Šostakovitši loomingul põhinev avavalss, mille esitamine on saanud iga-aastaseks traditsiooniks. Viiendat aastat oli dirigendiks Rein Vendla, kelle juhendamisel mängis Pärnu noorte puhkpilliorkester.

Õhtu esimesel poolel astus üles ansambel Viisipidajannad koosseisus Mariin Kull, Maris Aljaste, Marta Toomla, Anette Vetik, Grethen Tiits, Kertu Mägar, Merili Oltre, Sirli Algo. Ansamblit saatis klaveril juhendaja on Toomas Voll.

Järgnevalt esines Hannele Uutsalu bändiga, kuhu kuuluvad Kalle Pilli, Martti Laas ja Rauno Pella. Selles koosseisus astuti üles esimest korda ja esitusele tuli valik jõululaule.

Õhtu teisel poolel esines bänd nimega Pssst!, selle koosseisu kuuluvad Triin Tähepõld, Martin Põder, Jan Bogdanov, Mairo Leesar, Sirli Algo.

Ballikülalistele esines ka tantsutrupp Glam.

Ballil anti üle kuluuriminister Laine Jänese allkirjastatud tänukirjad. Noori tunnustati Eesti Vabariigi põhiseaduse preambulis toodud põhimõtete elluviimisel.

Tänukirja pälvisid järgmised õpilased: Henri Hünnev, Nele Paluoja, Kreeta Aidla, Hannele Uutsalu ja Andraš šitškan Pärnu ühisgümnaasiumist, Hanna Kriiska, Sirli Algo, Liisa Post, Liis Jürimäe ja Merily Jung Pärnu Koidula gümnaasiumist, Timmu
Tõke ja Kristo Kukk Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Triin Tulgiste, Kristi Tasuja ja Marian Vares Tartu ülikoolist.

Noore õpetajana pälvis tänukirja Häädemeeste keskkooli ja Pärnu Vanalinna põhikooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Sandra Ojamäe.

Väga tubli õppeedukse eest ajaloos- või ühiskonnaõpetuses pälvisid tunnustuse Petra Prints Koidula gümnaasiumi 7. klassist, Siret ja Marit Oja, Eliise Merila, Nele Küüts ja Andreas Jürimäe Vanalinna kooli 9. klassist, Markus Lehar Luur Pärnu Koidula kooli 11. klassist, Tever Liiv ja Maarja Pütsepp Hansagümnaasiumi 12. klassist.

Ajalooklubi HPC (History Prosperity Club) on 2002. aastal odanikualgatuslikult loodud seltsing, mille liikmeid seovad ühised väärtused ja seotus ajaloo kui õppeainega.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles