Lumetõrjujad ei anna alla

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres püütakse põhitänavad lumest puhtad hoida.
Rakveres püütakse põhitänavad lumest puhtad hoida. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna tänavatel lume- ja libedustõrje hankekonkursi võitnud osaühingu Rapla Teed lumetõrjujad ei pidanud pühadepausi ja on sahad töös hoidnud sellele vaatamata, et makseraskustes linn pole neile jooksvaid arveid tasunud.


“Arvete tasumiseks oleme linnaga koostanud maksegraafiku,” teatas Rapla Teede projektijuht Andres Koger, lisades, et lume- ja libedustõrjet on tehtud just niipalju, kui on tellitud.



“Praegu töötab meil iga päev neli suurt sahka põhiteedel, neli traktorit puhastab kõnniteid ja kuus masinat on töös kõrvalteede lumest lahti lükkamisega,” kirjeldas Koger lumetõrjumist.



Tänavatele, kus sõidavad linnabussid, puistatakse soolagi, kõrvaltänavatele mitte. “Kõrvaltänavatelt me ei vea ka lund ära, kuna seda pole meilt tellitud,” teatas Koger. “See läheks väga kalliks.”



Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja sõnutsi toimub maksmine lumekoristuse eest ainult tehtud töö järgi ning Rapla Teede esindaja annab igal tööpäeval majandusosakonnale aru, kui palju kilomeetreid linnas lund lükati ja tänavaid soolatati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles