Puudumistõendeid kirjutavad edaspidi vaid lapsevanemad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilase puudumist koolist hakkab tõendama lapsevanem.
Õpilase puudumist koolist hakkab tõendama lapsevanem. Foto: Priit Simson / Postimees

Perearstid ei kirjuta sellest aastast enam lasteaedadele ja koolidele puudumistõendeid, õppetööst saab lapse edaspidi vabastada vaid lapsevanem arsti soovitusel.



Koolikohustuse täitmist takistavate terviseprobleemide tuvastamisel annab perearst lapsele ja lapsevanemale soovituse, kuidas kooliskäimist ja tundides osalemist reguleerida, teatas perearstide selts BNSile.



Puudumistõendi, sealhulgas vabastuse kehalisest kasvatusest kirjutab edaspidi lapsevanem, sõltumata sellest, milline on konkreetse puudumise põhjus ja kestus.



Selts märkis, et puudumistõendite kirjutamine pole arstlik ega õendusalane tegevus ning Euroopa Liidus sellist tõendit ei tunta. Kuni 18aastase lapse koolikohustuse täitmise jälgimine on lapsevanema kohustus ja vastutus.



Seltsi juhatuse esimehe Ruth Kalda sõnul hoiab muudatus kokku ravile mõeldud aega, sest tõendite kirjutamine on sisuliselt formaalne tegevus. "Säästame aega patsiendi terviseprobleemide jaoks," lisas ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles