Lapsed said koolivaheajal tegelda linnaplaneerimisega

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoloogiapäevade raames ehitavad õpilased küll roboteid, küll planeerivad linnu.
Tehnoloogiapäevade raames ehitavad õpilased küll roboteid, küll planeerivad linnu. Foto: Urmas Luik

Koolivaheajale panid Eesti kolmes linnas punkti tehnoloogiapäevad, mille raamas said noored näiteks linnamakette meisterdada, Pärnu noored aga võisid tutvuda levinumate planeerimisvigadega, millega tulevikulinna rajamisel arvestada.


Makettide ehitamisele eelnes teooriaosa, kus Tallinna tehnikakõrgkooli õppejõudude videoloeng andis ülevaate linnaplaneerimisest läbi ajaloo Rooma linnast tänapäevani välja, viidates tehtud vigadele, mida vältida, ja sellele, mida silmas pidada tulevikulinna rajamisel, vahendas "Aktuaalne kaamera".



"Eks kool ongi selleks, et arendada õpilastes kõiki oskusi," rääkis Pärnu ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann. "Et kui nad ellu astuvad, oskaksid nad õige valiku teha, ja mida rohkem võimalusi me neile pakume, seda õigemaid valikuid nad teevad."



Kuigi kõik valminud linnaosad liideti hiljem ühtseks tervikuks, oli tegu võistlusega.



"Võetakse arvesse linnaplaneerimise oskust ja tunnetust, kuidas linna infrastruktuur hakkab õpilaste nägemuses toimima," ütles Kuuskmann.



Pärnu ühisgümnaasiumiga samal ajal võisteldi linnaplaneerimises ja robotite ehitamises Tallinna reaalkoolis ja Tartu Kivilinna gümnaasiumis. Tegemist on haridusministeeriumi ja Tiigrihüppe Sihtasutuse rahastatava projektiga põhikooliõpilastes teadus- ja tehnoloogiahuvi ärgitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles