Keskerakond soovib Pärnus sotsiaaltoetused taastada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Pärnus opositsiooni jäänud Keskerakond esitas eelnõu esimest korda kooli mineva lapse toetuse ja pensionäride hinnatõusu kompensatsiooni taastamiseks, linnavalitsus eelnõu ei toeta.



Keskerakond soovib, et taastataks esimest korda kooli mineva lapse toetus. Varem oli selle suurus 2000 krooni, nüüd võiks toetuse suuruse Keskerakonna arvates määrata linnavalitsus igaks eelarveaastaks eraldi.



Eelnõu seletuskirjas on erakond planeerinud esimest korda kooli minevate laste toetuseks 0,8 miljonit krooni. 2009. aastal kulus selleks linnavalitsuse andmetel 2,8 miljonit.



Pensionäride hinnatõusu kompensatsiooni suuruseks on eelnõus kavandatud 500 krooni pensionäri kohta aastas. Keskerakonna valimislubaduseks oli 1000 krooni, viimasel neljal aastal maksis linnavalitsus 500 krooni aastas.



Eelnõu seletuskirjas on erakond selle toetuse maksmiseks planeerinud 6 miljonit krooni. Linnavalitsuse andmetel kulus toetuseks 6,2 miljonit aastas.



Keskerakond põhjendab toetuste taastamise vajadust perede majandusraskustega, milles on oma osa käibemaksu, alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi tõusul ning haigushüvitiste vähendamisel.



Pärnu linnapea Toomas Kivimägi sõnul on praegune võimuliit toetusi ja palku vähendades püüdnud arvestada sellega, et ükski elanike kategooria teistest rohkem ei kannataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles