Väärt kaadrid tõstsid Ants Liiguse aasta pressifoto nominendiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto hommikust bussi ootavatest ööklubikülastajatest ilmus eelmise aasta 11. veebruaril.
Foto hommikust bussi ootavatest ööklubikülastajatest ilmus eelmise aasta 11. veebruaril. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti ajalehtede liidu pressifoto žürii valis täna õhtul välja eelmise aasta uudis- ja olemusfoto nominendid, Pärnu Postimehe fotograaf Ants Liigus on nominent nii maakonnalehe uudis- kui olemusfoto kategoorias.


2009. aastal maakonnalehes ilmunud parimale uudisfotole kandideerib Liigus Pärnu Postimehes 21. veebruaril ilmunud fotoga, millel Viljandi kalamees tirib jääaugust kala asemel kaubikut välja.
Maakonnalehe parima uudisfoto teised nominendid on Dmitri Kotjuh Võrumaa Teatajast ja Tõnu Veldre Oma Saarest.

Parima olemusfoto kategoorias on Pärnu Postimehe fotograaf nominendiks esitatud kahe fotoga. Esimene neist, foto varahommikul bussi ootavatest ööklubikülastajatest, ilmus Pärnu Postimehes 21. veebruaril. Pilt koerakesest sügistormi käes trükiti lehte 6. oktoobril.

Olemusfoto kategoorias seati nominendiks ka Raul Vinni Oma Saarest.

Uudis- ja olemusfoto nominendid valiti maakondlikus ja üleriiklikus kategoorias. Maakonnalehtede arvestuses oli mõlemas kategoorias võistlustöid 26.

Žürii hinnangul oli kõikide kategooriate nominentide tase ühtlane, puudus selge favoriit. Eraldi toonitas žürii  maakonnalehtede fotode head taset. Tänavusel konkursil olid žürii hinnangul kajastamist leidnud kõik eelmise aasta suursündmused, välja arvatud laulupidu.

Fotožürii tööd juhtis tänavu Eesti Päevalehe peakunstnik Merike Pinn. Žüriisse kuulusid Postimehe fototoimetuse juhataja Raigo Pajula, fotoajakirja Cheese peatoimetaja Tiit Lepp, Kroonika fotograaf Kristjan Lepp, Äripäeva fototoimetuse juht Raul Mee, fotograaf ja Nikoni müügi ja turundusjuht Rene Mitt ning Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre.  

2009. aasta parimad uudis- ja olemusfotod avalikustatakse Tallinnas Õpetajate majas 5. märtsil toimuval pressitseremoonial. Samas avatakse pressifoto näitus, mis jääb Õpetajate maja galeriis avatuks märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles