Kuninga “õukond” kogunes ballile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikooli ball.
Kuninga tänava põhikooli ball. Foto: Siiri Paasma

Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilasesinduse mõte korraldada ball sai teoks, uhke tantsupidu meeldis nii pidutsejatele kui esinejatele sedavõrd, et ületas korraldajate kõige lennukamad ootused.


Niipea kui Rein Vendla juhatatud noorte puhkpilliorkester esimestel pillihelidel kõlada lasi, võtsid lipsustatud-viigitud-viksitud noormehed sätitud soengute ja kaunite ballikleitidega tüdrukud käevangu ja suundusid tantsupõrandale. Viisakus, vastastikune tähelepanelikkus ja väljapeetud käitumine rõhutasid sündmuse erakordsust. Pole ka ime, igaüks võis ju enne balli nii etiketi- kui tantsukursustel oma oskusi lihvida.



Pidulisi kostitati ballil mitme üllatusega: külaline Tartust näitas flamenkotantsu ilu, Pärnu rahvatantsuansambel Kajakas aga kõigile tuttavaid kodumaiseid tantsusamme. Kuulda sai oma kooli muusikute etteasteidki: Karmen Kõrnase lauluesitust, Andres Kapakut kitarri saatel Jaan Tätte repertuaari ette kandmas, Rebeka Elmit, kes oma laulu ise klaveril saatis.



Tantsupeolised valisid endi seast balli printsessi ja printsi. Konkurentsitult parimad ja kogu õhtu jooksul väljapeetuimad olid Karmen Kõrnas ja Villem Rent – tantsuosavad, viisakad, tähelepanelikud nii teineteise kui teiste ballikülaliste suhtes.



“Õpilasesindusel on vist mingi salaenergia, millega nad kõiki on nakatanud,” kahtlustas ballil kaasa löönud huvijuht Siiri Paasma, kelle ütlust mööda tegid korraldajad väga põhjaliku ettevalmistustöö.



Kooli õpilasesinduse liikme Elina Jantsoni sõnade järgi soovisid nad 6.-9. klassidele balli korraldades lähendada vanema astme õpilasi ja pakkuda kõigile võimalust tulla pidulikule tantsuüritusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles