Kai Kallastu ja Andrus Kallastu esinevad Berliinis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solist Kai Kallastu.
Solist Kai Kallastu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sopran Kai Kallastu ja helilooja-dirigent Andrus Kallastu esinevad täna Eesti Vabariigi aastapäeva puhul Berliinis.


Pärnu ooperis suurepärase sopranisolistina paljudes projektides üles astunud Kai Kallastu ning helilooja-dirigendi Andrus Kallastu tema saatjana klaveril kutsus pidupäeval Berliini esinema Saksa-Eesti ühing.



Eesti duo kammerkavaga kontsert toimub Eesti Vabariigi 92. aastapäeva puhul Berliinis Soome instituudi saalis. Kavas on kahe eesti ja ühe soome helilooja-klassiku teosed, vahendas

ERRi uudisteportaal

.



Avanumbriks on Rudolf Tobiase harvaesitatud virtuoosne ballaad sopranile ja orkestrile, "Kalevipoja"-aineline "Sest Ilmaneitist ilusast" (1911), seekord klaveri saatel. Kai Kallastu laulab ka kimbu Veljo Tormise võluvaid vokaalminiatuure.



Soome suurhelilooja Jean Sibeliuse loomingust kõlab originaalis laulutsükliks orkestriga loodud "Luonnotar" ("Kalevala" tekstid, 1910-1913), mis nüüd on samuti ettekandel klaveri saatel. On tähelepandav, et mõlema klassiku vokaaloopused on kirjutatud rahvuseepose tekstidele ning loodud peaaegu ühel ja samal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles