Pärnu ei taha euroraha kaotada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPärnu abilinnapea Annely Akkermann ja linnapea Toomas Kivimägi.
PPärnu abilinnapea Annely Akkermann ja linnapea Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kavatseb esitada valitsusele finantsplaani, milles oleks näha linna suutlikkus laene tagasi maksta ja europrojekte finantseerida, europrojektide külmutamist ei pea linnavalitsus õigeks.


Eelmise nädala neljapäeval ütles peaminister Andrus Ansip, et valitsus pole veendunud, kas Pärnul on võimalik leida raha europrojektide kaasfinantseerimiseks. Valitsus on huvitatud, et Pärnu laenukohustuste piirmäära võimalikult kiiresti lubatud 60 protsendini viiks, praegu moodustavad kohustused aasta eelarvest 64-65 protsenti.



“Kui investeeringud külmutada, saavutame 60 protsendi piiri kiiremini, aga kaugemas perspektiivis oleks see suurem kaotus,” lausus linnapea Toomas Kivimägi. “Europrojektide realiseerimine aitab 60 protsendi eesmärgile kaasa, investeeringud tähendavad täiendavat palka ja tulumaksu.”



Rahanduse abilinnapea Annely Akkermann sõnas, et Euroopa Liidu vahendite kasutamise piiramine on ebaproportsionaalselt suur karistus ja toob kaasa üksikisiku tulumaksu laekumise vähenemise.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles