Päästeamet ei soovi PAUHi üle võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autonoomne hoiatussüsteem taastusravikeskuse Estonia katusel.
Autonoomne hoiatussüsteem taastusravikeskuse Estonia katusel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Päästeamet ei soovi Pärnult üle võtta varajase hoiatuse süsteemi, mille ülalpidamisest linn soovib loobuda.


Päästeameti pressiesindaja ütles, et amet hindab küll kõrgelt Pärnu tegevust hoiatussüsteemi loomisel, kuid amet ei pea võimalikuks Pärnu linna varajase hoiatuse süsteemi ülevõtmist Lääne-Eesti päästekeskuse poolt.



Selle põhjusena tõi pressiesindaja välja esmalt ülevõtmiskulud ning teiseks asjaolu, et ülevõtmine looks pretsedendi, mille tulemusel võib tekkida ka teistel kohalikel omavalitsustel soov anda hoiatussüsteemid üle päästeasutustele või nende piirkonnas hoiatussüsteemide väljaarendamiseks päästeasutuse poolt.



Pressiesindaja sõnul ei näe 2006. aastal koostatud varajase hoiatuse süsteemi kontseptsioon ette üleriigilise sireenisüsteemi väljaarendamist ning päästeametil pole selleks raha. "Sireenisüsteemide paigaldamine ja hooldamine peaks meie [päästeameti] hinnangul olema eelkõige teatud ohtlike objektide või vastava vajaduse tuvastanud kohalike omavalitsuste ülesanne," ütles ta.



Pärnu autonoomne hoiatussüsteem rajati ajal, kui Pärnu linnapea oli Keskerakonda kuuluv Mart Viisitamm. Uus, pärast valimisi võimule tulnud linnavalitsus soovis eelarvekärbetega seoses anda hoiatussüsteem üle Lääne-Eesti päästekeskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles