Nigula looduskaitsealal müttas traktor

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad Nigula looduskaitsealal.
Kevad Nigula looduskaitsealal. Foto: Einar Saar

Keskkonnainspektsioon menetleb vahejuhtumit, mis on seotud Nigula looduskaitsealal traktori kasutamisega ajal, mil pinnas on väga pehme.


Juhtumist teavitas tähelepanelik kodanik nii keskkonnainspektsiooni kui ajalehe toimetust, lisades fotod ja küsides, kas nii kaitstaksegi loodust.



“Esmaspäeval edastati keskkonnainspektsioonile fotod väidetavalt Nigula looduskaitsealal metsapinnasesse vajunud traktorist, teisipäeval kontrollisid keskkonnainspektorid olukorda kohapeal,” mainis keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni juhataja Teet Sepp. Lisades, et kontrollimise ajaks traktorit sündmuskohal ei olnud ja metsamaterjali vedu ei toimunud.



Sepa selgituse järgi on Nigula looduskaitseala piiranguvööndisse jääval kinnistul keskkonnaamet lubanud teha metsaraiet. Raieks on seatud tingimus: raie ja kokkuvedu tuleb lõpetada 14. aprilliks.



Keskkonnainspektsioon täheldas, et metsamaterjali kokkuveol metsas ei ole veoteedel metsapinnast lõhutud. Metsamaterjali vedav traktor on pinnasesse vajunud väljaspool metsa elektripaigaldise kaitsevööndit.



“Looduskaitseseadus ja Nigula looduskaitseala kaitse eeskiri ei keela kaitseala piiranguvööndis puidu kokkuvedu külmumata pinnaselt, kuid kaitseala valitsejal, see on keskkonnaametil, on võimalik kaitsealal metsaraiele seada täiendavaid tingimusi,” täpsustas Sepp.



Keskkonnainspektsioon alustas menetlust, et selgitada, kas raiel on täidetud kaitseala valitseja seatud täiendavad tingimused ja kas pinnase purustamisega on kahjustatud kaitseala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles