Rootsi meerid pole Volvolt Kivimägiga sarnast soodustust saanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo S60. Tegemist ei ole Pärnu linnapea autoga, foto on illustratiivne.
Volvo S60. Tegemist ei ole Pärnu linnapea autoga, foto on illustratiivne. Foto: HARLI ULJAS POSTIMEES

Erinevalt Pärnu linnapeast Toomas Kivimägist ei sõida Rootsi suuremate linnade meerid üliodavalt saadud Volvoga, kuigi autotootja kinnitab, et turunduse eesmärgil teevad nad poliitikutele soodustusi.


Et Pärnu linnapea sai Volvo tehaselt ja edasimüüjalt soodustuse, mis teeb kadedaks nii mõnegi tavakliendi, võiks eeldada, et odavalt saadud Volvodega vuravad ringi ka selle automargi sünnimaa linnajuhid, kirjutas majandusleht Äripäev.



“Näitame oma tooteid edukate sportlastega, kultuuritöötajatega, nagu näitlejad ja lauljad, ning inimestega, kes töötavad avalikkuse heaks, nagu poliitikud ja diplomaadid,” räägib Volvo korporatsiooni kõneisik Per-Åke Fröberg.



Tema kinnitusel on nad valmis arutama Pärnu linnapeaga sõlmitud sarnaseid lepinguid iga aktiivse ja juhtival positsioonil oleva poliitiku või diplomaadiga. Fröberg ei soovi aga välja tuua ühtki Rootsi poliitikut, kellele Volvo oleks sooduspakkumise teinud, ja Äripäeval ei õnnestunud suuremate linnade juhtide seast selliseid leida.



9. märtsil kirjutas Äripäev Pärnu linnapea ametiauto hankest. Hanke võitis Volvosid müüv Info-Auto, kes pakkus Pärnu linnapeale aastaks rendile bensiinimootoriga Volvo S80 kuumaksega 5970 krooni. Tavainimesele läheks niisuguse auto rentimine Info-Auto kodulehel oleva kalkulaatori järgi maksma üle 16 000 krooni.



See hind ei sisaldaks kindlustusmakseid, tehnohoolt, rehve ega iga nädal toimuvat autopesu. Pärnu linnapeale pakutud Volvo rendihinnas sisaldusid needki teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles