YIT Ehitus lõpetas vaikelu kinnisvaraarenduses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus
Ehitus Foto: Urmas Luik

Pärast pikka kinnisvaraturu madalseisu ja arendusprojektide külmutamist alustas aktsiaselts YIT Ehitus Pärnus Papiniidu tänaval uue kortermaja ehitust, plaanide järgi valmib elamu käesoleva aasta lõpuks


“Oleme piirkonda enne rajanud kolm kortermaja, mistõttu on seal uusi elanikke ootamas hästi toimiv elukeskkond,” kommenteeris YIT Ehituse juhatuse liige Toomas Rapp Papiniidu 62 ehitust.



Ettevõtte Lääne-Eesti kinnisvarajuht Argo Karuse täiendas, et Papiniidu tänava hoonekompleks paikneb atraktiivses ja hinnatud piirkonnas. “Meri asub korterelamust 600 meetri kaugusel, läheduses on kool, lasteaed, kino, ujula ja kaubanduskeskus. Samuti on kesklinna ja ranna rajooniga olemas hea bussiühendus,” loetles Karuse. “Ümbruskond on väga sobiv aktiivset eluviisi harrastavatele inimestele tänu headele võimalustele tervisespordiga tegelemiseks.”



Ehitatav Papiniidu 62 elamu koosneb kahe trepikojaga hooneblokist. Kolmekorruselisesse majja on projekteeritud 38 ühe- kuni kolmetoalist korterit, kus pinda 28,7 - 58,4 ruutmeetrit.



Suuremal osal korteritest on rõdud ja esimese korruse korteritele plaanitud terrassid. Panipaigad asuvad maja esimesel korrusel ja parkimiskohad tõkkepuuga parklas. Korterelamu ümber rajatakse muruplats laste mänguväljakuga.



Rapi sõnutsi on 38 korteriga elamu praegust turuolukorda vaadates mahukas arendus, mis samal ajal jääb oluliselt alla mõne aasta tagustele uutele kortermajadele, kus sageli oli vähemalt kaks korda rohkem elamispinda.



Rapi kinnitusel jääb Papiniidu 62 tänavu tõenäoliselt YIT Ehituse ainsaks uusarendusprojektiks, mille edukus määrab osaliselt edasised plaanid. “Teisalt pole meil praegu rohkem sobivaid krunte, kuhu kortermaju ehitada saaks,” nentis Rapp.



Papiniidu 62 objektil tehakse vundamendi rajamise ettevalmistustöid. Maja valmib käesoleva aasta lõpuks, Karuse sõnutsi on selle müügiargumentideks asukoht, suhteliselt väike korterite arv ja hea infrastruktuur.



Elamu kavandanud Metromapi projekteerimisbüroo on lähtunud YIT Ehituse soovist moodustada piirkonda hubane ja terviklik elamuala juba varem valminud kolme majaga.



“Usume, et turg on stabiliseerumas ja valmis uuteks arendusprojektideks. Seda näitab klientide suurenenud ostuhuvi,” kinnitas Karuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles