Valitsus pakub kilekoti aktsiisiks kolme krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Valitsus kiidab tõenäoliselt neljapäeval heaks eelnõu, millega kehtestataks jaemüügivõrgust soetatud plastkotile kolmekroonine aktsiis.


Aktsiisi tasumise kohustus on kauplejal, kes kilekotte müüb.



Aktsiisiga maksustatakse vaid need plastkotid, mis on mõeldud klientide poolt müügikohast kauba kaasavõtmiseks. Kõiki muid plastkotte, näiteks prügikotte ja väiksemõõdulisi kotte, eelnõus sätestatav aktsiis ei hõlma.



Kui riigikogu uue aktsiisi heaks kiidab, hakkab see kehtima üldise korra alusel.



Riigikogu Erakond Eestimaa Rohelised fraktsioon, Eesti Reformierakonna fraktsioon ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon algatasid seaduse eelnõu eesmärgiga vähendada plastkottide kasutamist ja sellest tulenevat kahjulikku keskkonnamõju, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.



Eelnõu eesmärk on suunata isikuid plastkottide korduvkasutamisele või keskkonnasõbralikumate alternatiivide eelistamisele, milleks on näiteks riidest kotid.



Aktsiisist on vabastatud aktsiisikaup, mis võõrandatakse laeva ja lennuki pardal või lennujaama ja sadama territooriumil, kuhu kliendil on juurdepääs üksnes kehtiva sõidudokumendi alusel.



Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning keskkonnaministeerium toetavad põhimõtteliselt plastkottide aktsiisiga maksustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles