Tihemetsa suitsuprii klass sai preemia

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete keskkooli 6. klassi võistlustöö omaloomingukonkursil “Tubakavaba maailm”.
Aravete keskkooli 6. klassi võistlustöö omaloomingukonkursil “Tubakavaba maailm”. Foto: Illustratsioon

Tihemetsa põhikooli kuuendikud läbisid edukalt “Suitsuprii klassi” võistluse ja võivad minna ekskursioonile või korraldada mõne muu klassiürituse, sest loosiõnn tõi neile tervisliku käitumise eest 5000 krooni.

Tänavuse ”Suitsuprii klassi” võistluse lõpetas edukalt kokku 11 586 õpilast ehk 77,5 protsenti kõikidest osavõtnud õpilastest. Nii alustanud kui edukalt lõpetanud klasside ja õpilaste arv oli eelmistest konkurssidest suurem, teavitas Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik Maris Jakobson.
 
Tervise Arengu Instituudi korraldatav ”Suitsuprii klassi” võistlus toimus juba kaheksandat korda. 12. oktoobril alustas võistlust 222 koolist 840 klassi kokku 14 952 õpilasega. Võistluse lõpetas 12. aprillil edukalt ehk kuue kuu jooksul suutsid suitsupriid olla 193 kooli 659 klassi ehk 78,5 protsenti osalenud klassidest.
 
”Suitsuprii klassi” võistlus on suitsetamisvastane ennetusprogramm koolinoortele, mille peamised eesmärgid on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist, motiveerida õpilasi, kes tarbivad tubakat sellest pahest loobuma ning toetada tubakavabadust kui eluviisi.
 
Võistlusel osalevad klassid otsustavad olla tubakavabad vähemalt kuus kuud. Peale selle ei tohi tarbida muid suitsuvabasid tubakatooteid ega teha vesipiipu. Klass kinnitab soovi olla suitsuprii lepinguga, mis ühiselt allkirjastatakse. Võistluse idee pärineb Soomest, kus alates 1989. aastast on võisteldud igal aastal. Nüüdseks on sellega seotud 20 Euroopa riiki, sealhulgas Eesti alates 2001. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles