Pärnu saab varsti nüüdisaegse kino

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskuse kõrvale rajatavasse hoonesse tuleb kolme saaliga kino.
Pärnu Keskuse kõrvale rajatavasse hoonesse tuleb kolme saaliga kino. Foto: Ants Liigus

Pärnu filmisõbrad saavad juba mõne kuu pärast nüüdisaegses kinos filme vaadata, sest südalinna, Pärnu Keskuse kõrvale rajatud hoonesse tuleb kolme saaliga kino.

Pärnakad on korralikust, nüüdisaegsete võimalustega kinost juba aastaid puudust tundnud, selle vajadust on alati kohalike valimiste eel meelde tuletatud, aga seni pole keegi selle rajamise vastu huvi tundnud, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Paradoksaalsel kombel tõi kinopuudusele lahenduse majanduskriisi ajal rajatud Pärnu Keskuse pankrotistumine. Nimelt tõmbas Tartu Lõunakeskuse omanikku Jaan Lotti Pärnu Keskust ostma just see, et kinnistule mahub veel hooneid ja siia on võimalik kino rajada.

Esialgu kavandati kino valmimist sügisel, siis oleks pärnakad saanud juba sel aastal Pimedate Ööde filmifestivali filme vaadata, aga mitmel põhjusel see ei õnnestunud. Nüüd pole enam kaua oodata jäänud.

Lõunakeskuse ja Pärnu Keskuse juhatuse liige Jaan Lott kinnitas, et eelolevaks kevadeks on maja valmis. Maja esimesele korrusele tuleb supermarket koostöös ABC Marketsiga, teine korrus on nii-öelda moekorrus, aga kolmandal korrusel on peale kolme kinosaali veel mõndagi huvitavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles