Jõulumäel käib noorte ohutuslaager

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilased ajavad läbi vooliku vett ühest ämbrist teise.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilased ajavad läbi vooliku vett ühest ämbrist teise. Foto: Lääne-Eesti päästekeskus

Täna ja homme on Jõulumäel Pärnumaa koolinoorte ohutuslaager, kuhu kogunes ligi 150 last koos juhendajatega.

“Laagris osalevad projekti “Kaitse end ja aita teist” koolituse saanud Pärnumaa koolide õpilased, noored 17 koolist võistlevad omavahel ohutusalastes teadmistes,” teavitas Sirle Matt Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroost.

Mati kirjelduse kohaselt on laagrialale üles seatud teemapunktid päästelt, politseilt, pommigrupilt, raudteeohutuselt ja Punaselt Ristilt. Lapsed saavad tuld kustutada, teha veeharjutusi ja liiklusteste, jalgratta vigursõitu ja täpsuslaskmist.
 
Täna on laagris võistluspäev ja õhtul toimub isetegevuskavade konkurss, homme ootavad ees tuletõrjeolümpia ja pidulik lõpetamine.

“Kaitse end ja aita teist” on pääste, politsei, pommigrupi ja Punase Risti ühisprojekt, mis on mõeldud 6. klasside õpilastele. Õppeaasta jooksul toimunud lühikoolitustel rääkisid eri valdkondade spetsialistid noortele esmaabi andmisest, liiklusohutusest, käitumisest tulekahjul ja lõhkekeha leiu puhul.
 
Samalaadsed võistluslaagrid toimuvad teistes Lääne-Eesti maakondades. Homme on võistluspäev Hiiumaal, reedel Saaremaal ning järgmisel nädalal Raplamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles