Nigula karuplika ootab päriskodu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pooleaastane karuplika ronib küünte krabinal kotkalennuaedikus lae alla ja uurib sealt altkulmu ümbrust. Nigula metsloomade taastuskeskusesse toodi vahepeal inimhoole all olnud orb-mõmmik Harjumaalt ja ta ootab ametnike otsust päriskodu kohta.

Kuu aega oleme teinud monitooringut, Eesti võimalused on üle vaadatud, pruunkarusid piisab nii Tallinna loomaaias kui Elistvere loomapargis, üks võimalusi on, et ta viiakse Leetu,” rääkis keskkonnaameti looduskaitse osakonna nõunik Teet Koitjärv. “Seadus ütleb, kes metsloomadega tegelda võivad. See ei saa olla eraisik ja meile on tähtis, et karu uuel kodul oleks usaldusväärne taust.”

Nigula “karuisa” loodusvaht Aivar Sakala ütleb, et mõmmik on riigitoidul ja vajab päevas ligi kilo kuivaineid ehk kutsikatoitu.

Looduses ei oska inimlõhnadega harjunud päntajalg sirgudeski toime tulla. Seepärast on tema saatus vangistus uudistajate pilgu all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles