Pärnumaal tuleb digiboksid ümber seadistada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juulist tuleb Pärnumaal digiboksid ümberseadistada.
1. juulist tuleb Pärnumaal digiboksid ümberseadistada. Foto: Ants Liigus

Pärast digitelevisioonile üleminekut 1. juulist tuleb pärnumaalastel digiboksid uuesti seadistada.

AS Levira Pärnu raadio- ja telejaama juhataja Mati Raudsepp ütles Raadio Pärnule, et digiboksid tuleb ümber seadistada, sest vahetatakse masti vastuvõtukanalit.

Praegu on digitelevisioon 53. kanalil. Pärast analoogtelevisiooni väljalülitamist vabaneb aga kanal 26, millelt praegu näeb Eesti Televisiooni. Et tegemist on madalama sagedusega, on digitelevisiooni ümber lülitades teisele kanalile Raudsepa sõnul kõvasti paranemas pildi kvaliteet.

„Automaatselt digiboksid uuele kanalile ei lülitu. Kõik digibokside omanikud peavad seadmed taaskäivitama ning algseadistused taastama,“ ütles Raudsepp.

Raudsepp soovitab kõigil, kel on küsimusi ümberseadistamise või üldiselt digilevile ülemineku kohta, esitada oma küsimus AS Levira koduleheküljel www.levira.ee.

Enne digitelevisioonile üleminekut soovitab Raudsepp jälgida meediakanaleid, kus jagatakse nõuandeid digibokside ümberhäälestamise kohta.

1. juulil lülitatakse välja kõik analoogsaatjad ning kogu Eestis levib ainult digilevi. Selleks kuupäevaks peaksid kõik need, kes vaatavad telerit katuse- või toaantenniga, varustama end digi-TV vaatamiseks vajaliku digiboksi või digiteleriga.

Alternatiivina on kodudel võimalik liituda mõne tasulise televisiooniteenuse pakkujaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles