Pärnumaalased said digiboksi ümberseadistamisel Läti kanalid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler ja digiboks.
Teler ja digiboks. Foto: Raigo Pajula.

Kuigi on veel üksikud piirkonnad, kus digileviga probleeme, möödus üleminek Pärnumaal üldiselt valutult.

AS Levira Pärnu tele- ja raadiojaama juhataja Mati Raudsepp rääkis Raadio Pärnule, et kanalite ümberseadistamisel 13. juulil tekkis segadus seoses ilusa ilmaga.

Raudsepp selgitas, et kõrgrõhkkonna ja ilusa ilmaga on väga hea kauglevi. „Sellel kuupäeval just sellised tingimused olidki ja üllatuslikult said pärnumaalastest kanalite ümberseadistajad oma televiisoritesse Läti kanalid,“ sõnas Raudsepp. „Nüüdseks on probleemid lahendatud.“

Kuigi kanalite vahetus võeti ette parema teleripildi saamiseks, on masti tulnud teateid sellegi kohta, et pildi kvaliteet läks hoopis kehvemaks. Seetõttu hakkab järgmisel nädalal mööda Pärnumaad sõitma Levira mõõtebuss, millega mõõdetakse signaali tugevust maakonna eri nurkades.

Raudsepa sõnutsi on probleemseimad mastist kõige kaugemal asuvad alad, näiteks Saarde vald, samuti Varbla vald, mis jääb kahe masti, Orissaare ja Pärnu masti vahele.

"Probleemsete piirkondadega tegeleme aktiivselt edasi," lubas Raudsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles