Viisnurk kasvatas kasumi kolme miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Viisnurk.
AS Viisnurk. Foto: Ants Liigus

Tallinna börsil noteeritud mööbli ja ehitusmaterjalide tootja AS Viisnurga konsolideeritud puhaskasum oli selle aasta teises kvartalis 3,1 miljonit krooni, mullu samal ajal oli see 100 000 krooni.

Käive vähenes mullu teise kvartaliga võrreldes ühe protsendi võrra 50,5 miljoni kroonini, teatas ettevõte börsile. Kontserni puhasrentaablus tõusis tänavu teises kvartali 6,1 protsendini, võrreldes mullu sama aja 0,2 protsendiga.

Pea pool kontserni käibest toova mööblivabriku käive langes mullu teise kvartaliga võrreldes seitsme protsendi võrra 24,4 miljoni kroonini. Kasumit tõi mööblivabrik 2,6 miljonit krooni ehk 62 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Ehitusmaterjalide divisjoni käive kasvas 15 protsendi võrra 22,8 miljoni kroonini ja kasum 140 protsendi võrra 1,5 miljoni kroonini. Skano jaeäri käive langes 31 protsendi võrra 6,5 miljoni kroonini ja kahjum kahanes Ukraina grivna tugevnemisega seoses 20 000 kroonini, mullu oli kahjum 1,6 miljonit krooni.

“Turgude lõikes on käive vähenenud enim Soomes ja jaekaubandusega seotud turgudel,” kommenteeris Viisnurk.

Ligi 40 protsenti kontserni käibest – 20,1 miljonit krooni – tuli Soomest, see vähenes aastaga 17 protsenti. Venemaalt saadud käive kasvas tänavu teises kvartalis 22,5 protsendini ja oli 11,4 miljonit krooni, tõus aastases võrdluses 79 protsenti. Kontserni käive Ukrainas oli 2,8 miljonit krooni, mullu oli see 1,2 miljonit.

Viisnurga jaeäri opereerivad OÜ Skano ja selle tütarfirmad Lätis, Leedus ja Ukrainas. Juuni lõpu seisuga oli Skano mööblikaupluste ketis kokku kümme kauplust, millest viis asub Ukrainas: kaks Kiievis ning ülejäänud Donetskis, Harkivis ja Dnipropetrovskis. Viis Skano mööblipoodi tegutseb Baltimaades: Tallinnas, Pärnus, Riias, Vilniuses ja Kaunases. Teises kvartalis suleti üks kauplus Vilniuses ja avati üks kauplus Dnipropetrovskis. Teine kauplus Kiievis avati tänavu esimeses kvartalis.

“Usume, et Ukraina on saavutanud poliitilise stabiilsuse ja see parandab selle riigi majanduskliimat,” kommenteeris ettevõte. “Oleme leidnud sobiva hinna ja kvaliteediga pinnad ning plaanime avada kolmandas kvartalis ühe kaupluse Dnipropetrovskis ja ühe Kiievis.”

Viisnurk on alustanud müüki Aasiasse. Malaisiasse, Hiinasse ja Indiasse müüs kontsern tänavu teises kvartalis kaupa kokku 583 000 krooni eest. Müük Kasahstani on aastaga kahanenud 1,25 miljonilt kroonilt 582 000 kroonini.

Tänavu esimeses kvartalis teenis Viisnurk 3 miljonit krooni puhaskasumit, eelmise aasta esimeses kvartalis oli ettevõte 0,6 miljoni krooniga kahjumis. Tänavu esimese kvartali käive oli 49,0 miljonit krooni, võrreldes 53,1 miljoniga aasta varem. Soome osa müügis oli tänavu esimeses kvartalis 22,7 miljonit, Venemaa osa 9,7 ja Eesti osa 7,1 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles