Parimaks ansambliks valiti Treffunx

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarr.
Kitarr. Foto: Sille Annuk

Möödunud laupäeval kogunesid Pärnumaa tantsubändid taas Treimani rahvamajja, et võtta üksteiselt mõõtu, tantsitada rahvast ja tutvustada ennast.

Bändide päeva korraldaja Viljar Soomre on olnud algusest peale selle ettevõtmise vedaja ning ikka hea meelega, osaledes alati ka esinejana. Tänavune Pärnumaa bändide päev oli viieteistkümnes.

Sellel aastal osales kümme Pärnumaa bändi ja ürituse korraldajatele tegi rõõmu, et tänavugi kohtas uusi tulijaid. Õhtu külalisesineja oli Uganda muusik Joel Sebunjo.

Iga bänd astus üles 20minutise kavaga, kuhu mahtus nii omaloomingut kui selle aasta kohustusliku rütmiga tantsulugu rumba.

Iga ansambel pälvis eriauhinna, kes arranþeeringu, kes parima solisti eest. Peaauhinnad anti välja mitmes kategoorias: publiku, võistlustantsijate ja þürii lemmik ning parima rumba esitaja.

Þürii eesotsas oli Evald Raidma, kes on kauaaegne muusik ja õppejõud, ülejäänud liikmeskonna moodustasid kultuuritöötajad.

Parima rumba mängis ansambel Vanad Viisid Pärnust, tantsijate ja publiku arvamus ühtis ja parimaks ansambliks valiti kohalik duo Treffunx.

Þürii nimetas parimaks bändiks Vanad Sõbrad Seljalt, kes ühtlasi sai naturaalse säästubändi eriauhinna. Auhinna nimetus tulenes sellest, et akordionistist ja kitarristist koosnevas kahemehepundis täidavad muusikud trummari rolligi: üks liikmeist mängib veel basstrummi ja teine taldrikuid. Ka nende lauluhääled ja repertuaarivalik väärisid kiidusõnu. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles