Vale killustik seiskas Lihula maantee asfaltimise

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile valitses Lihula maanteel vaikus, kuid maanteeamet prognoosib juba lähipäevadeks tööde jätkumist.
Eile valitses Lihula maanteel vaikus, kuid maanteeamet prognoosib juba lähipäevadeks tööde jätkumist. Foto: Ants Liigus

Läinud nädala kolmapäeval alanud ja mõne tunni pärast seiskunud Lihula maantee asfaltimine takerdus vale killustiku kasutamise taha.

Lihula maantee algus moodustab osa Pärnu ümbersõidust, mille ehitustööde tellija maanteeameti teatel alustati läinud kolmapäeval asfaltimist proovilõigul ja kuna peagi ilmnes kasutatava materjali sobimatus nõuetega, tööd peatati.

“Teele pandud mustkillustikus kasutatav materjal ei vastanud nõuetele,” täpsustas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Küsimusele, kas kõnealusel juhul üritati kasutada võimalikult odavat killustiku, mis osutus ebakvaliteetseks, kostis Kasesalu vastuseks: “Maanteeamet ei hakka tegema juurdlust, vaid jälgib, et kasutatav materjal vastaks lepingu nõuetele.”

Lepingu järgi hoiab ehitustööde kvaliteedil pidevalt silma peal omanikujärelevalve esindaja.

Kulud tegija kanda

Sobimatu killustiku oli Läti teedeehitusfirma SIA Binders jõudnud maha panna umbes 300 meetri pikkusel lõigul. “Jutt on kümmekonnast autokoormast mustkillustikust,” selgitas Kasesalu.

Edasitoimimise suhtes pole tellija ja töövõtja suutnud omavahel veel kokku leppida. “Esialgu pole nõuetele mittevastava materjali ülesvõtmise küsimust otsustatud,” tõdes Kasesalu.

Tekkinud olukord ei tohiks saada maanteeameti kõneisiku jutu järgi järjekordseks takistuseks tööde jätkamisel. “Aga seda tuleb teha nõuetele vastavaid materjale kasutades,” rõhutas Kasesalu.

Killustiku väljavahetamise kulud jäävad töövõtja kanda. Samuti vastutab töövõtja tee kvaliteedi eest kogu viieaastase garantiiperioodi pärast objekti valmimist.

Lähipäevil töö jätkub

Eile ei tabanud silm ega kõrv töötandril märke ehitustegevusest, kuid maanteeamet prognoosib, et tööd jätkuvad juba lähipäevil. Kasesalu sõnutsi saaks pärast vastava otsuse langetamist kohe alustada killustikuvahetusega ja Lihula maantee Pärnust väljuva sõidusuuna asfaltimine võtaks kolm kuni neli päeva.

Jätkuvalt on lähiaja plaanides Ehitajate tee ühe sõidusuuna asfaldi alla viimine. Seal peaksid tööd algama niipea, kui lõpetatud on asfaldipanek Lihula maanteel ja Tallinna maantee 300meetrisel lõigul Olerexi tankla juures. Seal on asfalteerimiseks kavandatud kaks-kolm päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles