Inspektorid uurivad ohtlikke aineid töökohtadel

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kuul pöörab tööinspektsioon erilist tähelepanu kemikaalidele töökeskkonnas, korraldab vastavasisulise teabepäeva ja kontrollib ettevõtteid.

Alanud kampaania “Riskianalüüs ohtlike ainete kasutamisel” hõlmab nelja sektori ettevõtteid: pagari- ja puidutööstusi (mööblitootmine), autoremonditöökodasid ja keemilisi puhastusi. Pärnumaal kontrollitakse üheksat ettevõtet.

Ohtlikke aineid, olgu vedelikke, gaase või tahkeid aineid, mis seavad ohtu töötajate tervise, leiab peaaegu igal töökohal ja need võivad kahjustada töötajate tervist mitmel moel.

Mõju ulatub silma- ja nahaärritusest astma, viljakusprobleemide ja sünnidefektide ning vähini. Tervisekahjustus võib kujuneda ühe või mitme kokkupuute tulemusel, aga ka pika aja jooksul kehasse kogunenud aine tõttu.

Ohtlikest ainetest kõnelev teabepäev toimub 30. septembril Pärnus ja see on osavõtjatele tasuta. Infot leiab tööinspektsiooni kodulehelt www.ti.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles