Saksa tehnoloogiakool saab EUROPENi liikmeks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa tehnoloogiakool.
Saksa tehnoloogiakool. Foto: Urmas Luik

Pärnu Saksa tehnoloogiakool sõlmis Saksamaa harjutusfirmasid ühendava keskusega kokkuleppe, mis võimaldab tal aastamaksu tasumata saada EUPOPENi liikmeks.

EUROPEN on rahvusvaheline ettevõtluse ja sellega seotud finantsteenuste õppimiseks loodud harjutusfirmade liit, kuhu kuulub ligi 6000 liiget 42 riigist. Suurim osa liikmeid on Saksamaalt, Austriast, Šveitsis ja USAst, meie lähinaabritest on esindatud Soome ja Leedu.

Saksa tehnoloogiakooli direktori Indrek Alekõrre sõnutsi eeldab organisatsiooni liikmeks olemine kopsakat aastamaksu, kuid võimaldab liikmel leida andmepanga kaudu partnereid kogu maailmast ja kasutada arveldamiseks internetipangandust.

“Hiljuti Essenis kogu Saksamaa harjutusfirmasid ühendava keskuse (Zentralstelle Übungsfirmenring Essen) ja Pärnu Saksa tehnoloogiakooli vahel saavutatud kokkulepe lubab koolil asuda rahvusvahelise ühenduse liikmeks ilma aastamaksuta, mentorluse korras. Mentoriks on Saksamaa,” selgitas Alekõrs.

Programmi Leonardo da Vinci projekti vedava Saksa tehnoloogiakooli majandusarvestuse õppuritel avaneb seega võimalus hakata äri praktilist poolt õppima rahvusvahelisel tasandil, ingliskeelsete pangaprogrammide alusel. Senine selle projekti raames valminud eestikeelne internetipanganduse tarkvara jääb kohalikuks suhtlemiseks.

EUROPENi kongress, mis kinnitab esimese Eesti harjutusfirma oma liikmeks, leiab aset Stockholmis novembris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles