Noored kujundasid Pärnu prügikastid silmatorkavamaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstikooli noored kaunistasid linna pürgikaste.
Pärnu kunstikooli noored kaunistasid linna pürgikaste. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna noortekogu eestvedamisel sai osa Pärnu prügikaste rõõmsama ilme ja muutus kergemini leitavaks.

Kevadel korraldati koolides prügikastide disainikonkurss, milles osalenud enam kui sajast tööst valiti välja 19 paremat. Pärnu kunstikooli õpilased viisid asja lõpuni, vahendasid ERRi teleuudised.

"Linn ise peaks olema selline värviline ja hästi kutsuv, aga hallid prügikastid ei ole kõige kutsuvamad. Noortel tekkis siis idee tuua natukene värvi linna," rääkis noortekogu heakorra- ja planeerimiskomisjoni esimees Gerrit Lääne. Ta avaldas lootust, et sellele projektile tuleb jätk.

Noorte algatus on hästi vastu võetud. "Isegi värvimise ajal tuli linnarahvas juurde, kiitsid, küsisid ja uudistasid - väga meeldis see. Ka koolis räägitakse, kui on neid prügikaste juba nähtud. Väga meeldib just värvikirevus. Kunst tõmbab inimese prügikasti juurde ja ta ei viska sodi maha," selgitas Pärnu linna noortekogu esimees Andraš Tšitškan.

Swedbanki programmist "Tähed särama" saadi projektile 18 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles