Pärnu sõpruslinnas Vaasas avatakse Eesti aukonsulaat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: wikipedia.com / Katri Karing

Täna avatakse Pärnu sõpruslinnas Vaasas Eesti Vabariigi aukonsulaat. Aukonsuliks saab Pekka Haapanen, kes juhib 2003. aastast Vaasa Regiooni Arenduse OÜd.

„Suhted Eesti ja Soome vahel on läbi aegade olnud väga head, millel on arvestatav osa Pärnul ja Vaasal. Pärnu ja Vaasa aastakümnetepikkust koostööd võib pidada sõpruslinnade liikumise üheks musternäidiseks. Pea 55 aasta jooksul on loodud kümneid tuhandeid kontakte ja koostööprojekte, toimunud on  kultuurivahetusi ning külaskäike. Aukonsulaadi avamine Vaasas on üks säravamaid kinnitusi koostöö ulatusest ja jätkumisest. Õnne ja edu nii vaasalastele kui kogu Soome rahvale sellel olulisel tähtpäeval nii soomlaste kui ka eestlaste jaoks!“ kõlab Pärnu linnapea Toomas Kivimägi läkitus aukonsulile.  

Pekka Haapanen külastas koos Vaasa linnapea Markku Lumioga Pärnut sellel kevadel, kui Pärnusse saabus esimene tšarterlend Vaasast. Kevadise visiidi käigus kohtus vastne Eesti Vabariigi aukonsul Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga.

Eelmisel aastal, Soome Vabariigi iseseisvuspäeval, avati Pärnus aadressil Vana-Sauga 38 Soome Vabariigi aukonsulaat. Aukonsuliks nimetati ettevõtja Jarno Fonsén, kes koos abikaasa Päiviga juhib siinset Pomarfini kingatööstust. Pärnus on nad aastast 1992.

Pärnu ja Vaasa on sõpruslinnad olnud 1956. aastast. Järgmisel aastal täitub sõprussuhete 55. aastapäev. Kahe linna vaheline koostöö on aastate vältel olnud väga hea.

Aukonsulaadi avamisel Soome Vabariigis osaleb Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansip.

Vaasa aukonsulaat on Eesti kuues aukonsulaat Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles