Rahvamajad astuvad rahva ette

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse maja.
Nooruse maja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval, 27. novembril kogunevad kõigi Pärnumaa rahvamajade esindajad Pärnusse Nooruse majja messile, et tutvustada oma tegevust. Päevale paneb punkti tantsuõhtu.

Mõte korraldada maakondlik mess tuli kevadise üleriigilise rahvamajade messi järel. “Oleme võtnud sealt paremad kogemused, lisanud oma aktsendi ja usume, et pakutav rahuldab kõiki osalisi,” selgitas rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuse Pärnumaa spetsialist Kati Põldots.

Päeva alustatakse ümarlauaga teemal “Kuidas kultuur turismile kosja läheb?!”. Ümarlauda juhib Eesti turismiajaloo uurija-konsultant Tiit Kask. Külalisteks on nii turismi kui kultuuri hästi tundvad Mercedes Merimaa, Viivika Orula, Merle Adams ja Enn Rand. Elavasse diskussiooni on oodatud rahvamajade esindajad, avalik sektor ja kõik messikülalised.

Eesmärk on panna turismi ja kultuuriga tegelevate inimeste mõtted liikuma samas suunas, leida ühiselt uusi puutepunkte ja võimalusi, kuidas kahte valdkonda omavahel senisest paremini siduda. Tänapäeva moodsas maailmas on tarvis leida uusi väljundeid ja seljad kokku panna, et välja paista.

Päeva jooksul tutvustavad rahvamajad oma tegevusi ja pakuvad meelelahutusprogrammi. “Oleme lähenenud messile innovatiivselt, programm on mitmekesine, informatiivne ja interaktiivne. Rahvamajade juhatajad õpivad uusi nippe enda paremaks turundamiseks sotsiaalse võrgustiku kaudu,” lisas Põldots.

Pärast tõsist tööpäeva algab tantsuõhtu, kus tantsulusti pakuvad paar-kolm Pärnumaa bändi. Kõikidele külalistele on sissepääs messile prii.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles