Jüri Jaanson istus Reformierakonna paati ja pürgib riigikogusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson istus Reformierakonna paati ja kandideerib kevadistel valimistel riigikogusse.
Jüri Jaanson istus Reformierakonna paati ja kandideerib kevadistel valimistel riigikogusse. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hiljuti oma sportlaskarjääri lõpetamisest teatanud tippsõudja, kahekordne olümpiamängude hõbe ja maailmameister Jüri Jaanson liitus Reformierakonnaga ja kandideerib riigikogu valimistel oravapartei nimekirjas Harju- ja Raplamaal.
 

„Veel kuu tagasi mõtlesin pigem sportlaskarjääri jätkamisele ning sellega seotud muredele ja rõõmudele. Minu valik on Reformierakond, jään ikka Pärnu patrioodiks, kuid et tegin otsuse kandideerida üsna hiljuti ja Pärnus oli meeskond juba koos, kandideerin Harju- ja Raplamaal. Meeskonnas tuleb alati mõelda, et võidab terviklikum meeskond,“ sõnas Jüri Jaanson.

Reformierakonna Harju maakonnorganisatsiooni juhi, riigkogu liikme Leino Mägi sõnutsi tervitab ta Jüri Jaansoni liitumist Reformierakonnaga. „Harju- ja Raplamaa inimestel on Jüri näol võimalus parlamenti valida väga tugev kandidaat, kes nende huvide eest parlamendis kindlasti hästi seisab,“ ütles Mägi.

„Nii nagu tippspordis, nii ka poliitikas ei ole oluline mitte osavõtt, vaid tulemus. Riigikokku kandideerimine annab võimaluse muuta kogu Eesti elu paremaks, kui parlamenti valituks osutun, tahan teha niisama kõvasti tööd, kui tegin spordimaailmas. Valdkonnad, mis on mulle isiklikult lähedasemad ja millega soovin poliitikas tegelda, on sotsiaalvaldkond, sealhulgas puuetega inimesed, haridusteemad ning sport,“ lausus Jaanson.

Jüri Jaanson on pälvinud aasta kodaniku 2004 ja aasta meessportlase 1990, 1995 ja 2004 tiitli. Jüri Jaanson on abielus, tal on kaks tütart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles