Ettevõtjate mentorklubi punub oma võrgustikku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtluskonsultant Margus Randmäe.
Ettevõtluskonsultant Margus Randmäe. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus (PEAK) alustab taas mentorklubiga, esimesest õpiaastast teise on väärtusliku kogemusena võtta teooria sidumine praktikaga ja kontaktvõrgustiku tekkimine.

PEAKi projektijuht, ettevõtluskonsultant Margus Randmäe seletas, et igal klubiõhtul toimuval koolitusel saavad osalejad vahetut tagasisidet mentoritelt, kes kommenteerivad, kuidas nad on ühte või teist teooriat ettevõtete juhtimises kasutanud, millist kasu see on toonud ja millele tuleks tähelepanu suunata.

“Nii nagu eelmises klubiõhtute sarjas jätame selgi korral osalejatele aega vabaks suhtluseks, sest tihti tekivad põnevad ideed ja koostöövõimalused just mitteformaalses õhkkonnas,” rääkis Randmäe.

Mullu jõuludest jaanipäevani toimunud esmakordse ettevõtmise raames korraldas PEAK mentorklubis käijatele üritusi Pärnu linnas ja maapiirkonnas. Samasuguse põhimõtte järgi toimitakse algavalgi koolitusel, tutvustades asutusi ja ettevõtteid ning lisades võimalusel kavasse õppereise.

“Julgustame klubi liikmeid aktiivselt suhtlema väljaspool klubiõhtuidki, möödunud mentorklubi positiivne tulemus on konkreetselt toimiv koostöö mitme osalenud ettevõtte vahel, näiteks üksteisele allhanke tegemisel,” märkis Randmäe.

Reeglina on ettevõtja praktilise mõtlemisega ning, investeerides oma aega ja raha, soovitakse tavaliselt näha tegelikku tulemust majandusnäitajates.

Projektijuhi sõnul teeb talle heameelt, et OÜ Paikre nõukogu esimees Eero Rändla nagu ka eelmises projektis mentorina osalenud hotelli Strand tegevjuht Aime Vilgas nõustusid juhendama mentorklubis alustavaid ettevõtjaid. Esimese koolituse teemal “Strateegiline planeerimine” teeb pikaajalise kogemusega lektor Jaan Urvet.

“Soovime, et mentorklubis osalemine oleks ettevõtjatele võimalikult kasulik, seetõttu ootame osalejatelt tagasisidet soovitud teemade, lektorite ja teiste võimalike esinejate osas,” rääkis Randmäe, lisades, et kuigi PEAK pakub üritustesarja alguses välja teemade ja esinejate kava, saab sinna vastavalt mentiide soovile lisada täiendavaid teemasid ja esinejaid.

Jõuludest jaanini toimub Euroopa sotsiaalfondi ja maavalitsuse toetusel taas seitse klubiõhtut, neil osalevad mentiid ehk alustavad ettevõtjad ja kuni kolm mentorit ehk pikaajalise ettevõtluskogemusega ettevõtjat.

Randmäe jutu järgi korraldavad teisedki maakondlikud arenduskeskused Pärnuga samalaadseid mentorklubi üritusi. Oluliseks peetakse piirkonna ettevõtjate omavahelise suhtluse arendamist ja tagasisidet, mis teadaolevalt on kõikjal olnud pooldav.

“Pärnumaa projektis mentorina osalev Eero Rändla pakkus välja väga huvitava mõtte korraldada tulevikus ka mentorklubide omavahelisi kohtumisi ja miks mitte näiteks Eesti mentorklubide suvepäevi,” ütles Randmäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles