Galerii: melu sadamas: Muhu Väina regati purjetajad jõudsid Kihnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva päeval anti Pärnu lahel start A.Le Coqi 59. Muhu Väina regatile. Peavõistlusjuht Andres Talts saatis esimesena merele 17 alusest koosneva Folkbootide klassi. Edasi tulid 40 minuti jooksul järgmise kuue grupi jahid - kokku 118 meeskonda. Stardiliin oli 290 meetrit pikk ja stardihetkel puhus tuul ca 12 sõlme. 

Pühapäeva hommikul andis peavõistlusjuht Andres Talts kaptenite koosolekul veel viimased näpunäited ja kell 13 saadeti Pärnu lähistel merele regati laevastik, kus 111 jahti 5 riigist. Suuremalt jaolt vastutuule krüssates kulgenud 23- kuni 29-miiline etapp täi ka juba esimesi katkestajaid, kuid jõudis õhtuks kenasti Kihnu saarele, kus õhtul mõnusat Kihnu merepidu peeti.

Peavõistlusjuht Andres Taltsi sõnul oli esimese võistluspäeva ilm purjetamiseks suurepärane. Stardihetkel mõõdeti tuule kiiruseks  6-7 m/s, päike paistis ja Pärnu lahel oli ka kena lainetus. Päeva jooksul tuul tugevnes ja keskmiseks tuule kiiruseks etapi jooksul kujunes 11-12 m/s, iiliti ka kuni 15 m/s. "Suurem osa etapist kulges vastutuule kursil, kuid pöördus ka täpselt etapi kulgemisega purjetajatele soodsas suunas. Esimene jaht oli Kihnu lähistel finišis kella poole kuu paiku õhtul," lisas Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles