Selja algkoolis algab viimane veerand

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selja algkool.
Selja algkool. Foto: Ants Liigus

Selja algkooli 11 õpilasel algab oma koolis viimane õppeveerand, sest Tori vallavolikogu otsusega lõpetatakse 1. juulist kooli tegevus.

Tori vallavanem Mart Vaiksaar ütles, et Selja algkooli sulgemise otsust mõjutas piirkonna lastevanemate küsitlemisel ilmnenud leige huvi kooli vastu.

“Hoonet tuleb meil hallata nagunii, praegu oleksime suutnud kooli üleval pidada,” mainis Vaiksaar. “Otsus on nii värske, et me ei ole veel nii-öelda karunahka jagama hakanud, hoone kasutamisele tuleb alternatiiv leida ja selle küsimusega hakkame intensiivselt tegelema aprillis.”

Seljal on kaks liitklassi, neist 1. ja 3. klassis neli ning 2. ja 4. klassis seitse õpilast.

Hariduselu algust Seljal arvatakse aastast 1857, väikekoolide kaotamise kampaania ajal suleti kool 1976. aastal ja taasavati 1992. aastal.

Tori vallas on kolm kooli, peale Selja algkooli Tori ja Viira põhikool. Vallakeskusest Tori alevikust jääb Selja küla viie kilomeetri kaugusele ning õpilaste kooli- ja kojuvedu korraldab omavalitsus.

Riigis algab viimane õppeveerand vähemalt kuues suletavas põhi- või algkoolis ning mitu gümnaasiumi muudetakse põhikooliks, sealhulgas 292 õpilasega Audru keskkool, mis sügisest alustab põhikoolina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles