Lõppesid robootika- ja tehnoloogiapäevad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppesid Pärnu ühisgümnaasiumis kuuendad üleriigilised robootika- ja tehnoloogiapäevad 7.-9. klassi õpilastele, mis arendasid õpilaste insenertehnilist mõtteviisi ja oskust lahendada elus ettetulevaid ülesandeid.

Robootika- ja tehnoloogiapäevad toimusid korraga kolmes regionaalses keskuses, Pärnu kõrval Tallinna reaalkoolis ja Narva gümnaasiumis.

Ühisgümnaasiumi direktori Mart Kuuskmanni selgituse kohaselt lahendasid eri koolide õpilastest moodustatud meeskonnad robootika- ja tehnoloogiaalaseid probleemülesandeid. “Probleemülesandeks oli Tšiili kaevurite päästmine,” lisas Kuuskmann.

Ülesande lahendamisel kasutati Lego Mindstorms NXT komplekte, mida juhiti arvutite abil õpilaste koostatud programmi alusel.

Ühisgümnaasiumis toimunud võistlusel osales kokku 40 õpilast Ülejõe, Pärnu-Jaagupi ja Valga gümnaasiumist, Rääma, Vanalinna ja Kuninga tänava põhikoolist, Raeküla koolist, Surju ja Pärnjõe põhikoolist ning ühisgümnaasiumist.

Võistlust rahastas Archimedese SA “TeeMe” projekti abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles