Vapruse heategevusmängul saab soetada Klavani särgi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusmängul läheb müüki praegu ühe kuulsama eestlase, Inglismaa jalgpalliklubis FC Liverpool mängiva Ragnar Klavani autogrammiga särk.
Heategevusmängul läheb müüki praegu ühe kuulsama eestlase, Inglismaa jalgpalliklubis FC Liverpool mängiva Ragnar Klavani autogrammiga särk. Foto: Vähiravifond Kingitud Elu

Laupäeva õhtul Pärnu Rannastaadionil toimuva Premiumi liiga matši Pärnu Vapruse ja Viljandi Tuleviku jalgpallimeeskonna vahel muudab eriliseks tõik, et kõik mängule tulijad toetavad vähiravifondi Kingitud Elu.

Sissepääs on mängule tasuta, kuid iga vaataja kohta annetab Vapruse peasponsor Coolbet vähiravifondile kolm eurot. Peale selle teeb Coolbet lisaannetuse iga Vapruse löödava värava eest. Kui esimese värava eest annetab firma 100 eurot, siis iga järgmise eest juba 100 eurot rohkem ehk 200, 300 jne eurot.

Pärast esimest poolaega tuleb Rannastaadionil oksjon, millel lähevad enampakkumisele Ragnar Klavani autogrammiga FC Liverpooli särk ja Vapruse mängijate autogrammidega jalgpall.

Samuti saavad kõik soovijad fondi heaks kohapeal annetada.

Fondi juhi Toivo Tänavsuu teatel on sündmus üsna eriline, sest jalgpallimängul on vähiravifond käinud siiani vaid korra. "Väga sümpaatne on, et initsiatiiv tuli klubilt," ütles Tänavsuu. "Vapruse mängijate särkidel on vähiravifondi logo ja nii on iga Vapruse mängija heategija."

Vapruse tegevjuhi Karl Palatu teatel ei sündinud mõte panna mängijate vormile vähiravifondi logo juhuslikult.

"Keegi ei ole kaitstud selle haiguse eest ja ilmselt teab iga eestlane kedagi, kes on vähiga võidelnud," märkis Palatu. "Nii on see puudutanud meie klubi liikmete lähedasigi. Logo lisamisega särgile loodame panna üldsust mõtlema sellele, et igaüks saab teha midagi meie oma inimeste heaks. Soovime tõsta teadlikkust vähiravisse panustamisel, sest meie võimuses on kinkida kellelegi juurde elupäevi."

Coolbeti turundusjuht Ervin Järvlepp arvas, et iga inimese kohustus on anda ühiskonnale midagi tagasi. "Seda üritame meiegi ja eesoleval mängul on meile natuke sügavam eesmärk kui rahaline toetus," lausus Järvlepp. "Meie soov on kaasata Pärnu elanikke ja tuua esile heategevuse tähtsust. Ainuüksi kohale tulles on igaüks juba head teinud. Sissepääs on küll tasuta, kuid iga pealtvaataja kohta läheb mängupileti väärtuses toetussumma vähiravifondile."

Kingitud Elu on tegutsenud 2004. aasta veebruarist ja Tänavsuu teatel toetanud üle 120 inimese ravi kokku ligemale 1,8 miljoni euroga. Noorim abivajanuist oli viieaastane.

"Kogu summa on kogunenud eraannetustest," kinnitas Tänavsuu. "Ainuüksi eelmise aastaga kogusime umbkaudu 830 000 eurot. Kõik, mis kogume, läheb raviks."

Vapruse ja Tuleviku matšis pannakse pall mängu laupäeval kell 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles