Parima vokaaliga võlusid Rõõmurullid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Volli laulustuudio võidukad Rõõmurullid sai ühtlasi ka artistlikkuse auhinna.
Toomas Volli laulustuudio võidukad Rõõmurullid sai ühtlasi ka artistlikkuse auhinna. Foto: Urmas Luik

Pärnu koolinoorte vokaalansamblite konkursi “Ümin 2011” grand prix läks Toomas Volli ansamblile Rõõmurullid.

Pühapäeval selgusid kontserdimaja kammersaalis parimad Pärnu linna ja maakonna koolinoorte vokaalansamblid. Ansambleid autasustati kogutud punktisummast lähtuvalt kas kuld-, hõbe- või pronksdiplomiga, alla 71 punkti saanud pälvisid osavõtudiplomi.

Peale selle anti välja hulk eriauhindu: parima eestikeelse laulu esituse eest tunnustati kollektiivi Tähelapsed, artistlikkuse auhind läks Rõõmurullidele, parim a cappella esitus oli Pärnu Piigadel.

Kõige maitsekamate seadete eest tunnustati Ülejõe gümnaasiumi muusikaõpetajat Fred Rõigast, parimaks vokaalansambli juhendajaks nimetati Toomas Voll ja maakonna ainukese esindaja tiitli pälvis Audru keskkooli muusikaõpetaja Tiia Tamm.

Parima saate tunnustuse pälvis ansambli Liisud saategrupp Kadi-Ingrid Lilles (parmupill), Karel Reisenbuk (beatbox) ja Jakob Koppel (cajon).

“Üminale” registreerus 20 ansamblit, konkursil astus üles 14. Võistlus toimus neljas vanusegrupis: 1.–4., 5.–7., 7.–9. ja 10.–12. klass.

Þüriisse kuulusid muusikaõpetaja ning Viljandi muusikakooli laulustuudio Viva La Musica juhendaja Hedi-Kai Pai, dirigent Elmo Tiisvald, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi muusikaõpetaja Aire Luhaoja, omaaegne vokaalansamblite Nurmenukk ja Kuma Pärlid laulja Margit Saks ja Sindi gümnaasiumi muusikaõpetaja ja slaavi kultuuriühingu koori Slavjanotðka dirigent Tõiv Tiits.

Esinejatele punkte jagades olid hindajad üsna üksmeelsed. Þüriiliikmete sõnade kohaselt paistis konkurss silma eakohase lauluvaliku ja väga huvitavate seadetega, erilist tähelepanu pälvisid Fred Rõigase seaded.

Ürituse kaaskorraldaja Helen Erastus Pärnu kontserdibüroost oli rõõmus, et nii lauljad kui juhendajad leidsid ajal, kui kogu aur läheb laulupeoks valmistumisele, jõudu ja energiat ansamblilauluga tegelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles