Kihutaja pakkus politseinikele pistist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull kiirust mõõtmas.
Politseipatrull kiirust mõõtmas. Foto: Priit Simson.

Teisipäeval Pärnumaal Häädemeestel 133kilomeetrise tunnikiirusega kihutanud Läti kodanik pakkus auto kinni pidanud politseinikele altkäemaksu.

Politseinikud libedale teele ei läinud ja mehe suhtes algatati kriminaalmenetlus altkäemaksu andmises, mille eest võib kohus karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Lääne prefektuuri pressiesindaja teatel tegi politseipatrull teisipäeval tavapärast liiklusjärelevalvet Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeestel, kui märkas suurel kiirusel sõitmas tumedat Mercedes-Benzi.

Politseinikud fikseerisid sõiduki 133kilomeetrise tunnikiiruse. Sõiduk peatati ja seda kontrollima asudes selgus, et tegemist on Läti Vabariigi kodanikuga.

Kui politseiametnik oli sõidukijuhile asunud selgitama tema rikkumise olemust, hakkas juht vabandama ja palus, et materjalid võiks seekord koostamata jääda. Ta pakkus saja euro suurust altkäemaksu. Mees peeti kinni ja toimetati edasiseks menetluseks politseijaoskonda.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson ütles, et politseiametnike käitumine näitab selgelt eetilisust ja töökohustustesse korrektset suhtumist.

Sempelsoni sõnade kohaselt reageerisid politseiametnikud õigesti, kui fikseerisid teo kiirelt ja informeerisid juhtunust operatiivselt Lääne prefektuuri juhtimiskeskust.

Sempelsoni sõnutsi on juhtum näide sellest, kuidas sellised kergekäelised altkäemaksu pakkumised on Eestis taunitud. „Eesti korrakaitsjaid ei tasu kellelgi alahinnata ning selline, võib-olla teistest riikidest pärinev praktika, et raha lahendab kõik olukorrad, toob kahtlemata endaga kaasa karistuse,” ütles Sempelson.

Kiiruseületajate tabamine on viimastel päevadel pakkunud teisegi kurioosse juhtumi.

Pühapäeval tabati Pärnumaal Tahkuranna vallas kihutajast mootorrattur, kes eiras politsei peatumismärguannet.

Liiklusrikkuja ei pidanud paljuks sõita peitu oma koduhoovi, jätta maha kaassõitjaks olnud neiu ja pista jooksu.

Paari tunni möödudes võttis ta politseiga siiski ise ühendust ja tunnistas oma süüd.

Kiiruseületamine on viimastel nädalatel politsei huviorbiidis üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles