Balletitipud kohtuvad Tihemetsa rahvaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Balletitipud Age Oks ja Toomas Edur (pildil) on homme, kevadpüha õhtul “Kella viie tee” ürituste sarjas Voltveti mõisa häärberis, muusikalist meeleolu loob Pärnu linnaorkestri keelpillitrio.

Maailmas nime teinud balletiartist Age Oks on pärit Pärnumaalt, tema vanemad elasid Allikukivil ja lapse koolitee algas kohalikus Tihemetsa põhikoolis, sealt läks ta 10aastasena Tallinna balletikooli.

Õpingu- ja lavapartneri Toomas Eduriga algas Age Oksa rahvusvaheline tipputõus 1990. aastal, kui nad võitsid Ameerika Ühendriikides balletikonkursil parima paari auhinna.

Pikka aega oli Oksa-Eduri kodulinn London ja töökoht Inglise rahvuslik ballett, kuid naise lapsepõlverajad Saarde vallas käidi läbi nii tihti, kui lavaelu ja vastutusrikkad esinemised võimaldasid. Mainimisväärne tunnustus on see, et Age Oks pälvis 2008. aastal Londoni tantsukriitikutelt aasta parima naistantsija auhinna.

Toomas Edur on 2009. aastast rahvusooper Estonia balleti kunstiline juht ja Age Oks tema assistent. Kodumaale naasnud paar pälvis Inglise kuninganna Elizabeth II Briti impeeriumi ordu komandöri risti Suurbritannia ja Eesti kultuurisuhete edendamise eest.

Kohtumisõhtute sarja ühel või teisel moel Saarde vallaga seotud inimestega korraldab MTÜ Veelikse Retked.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles