Michal: kohtumenetlus peab muutuma kiiremaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus tahab lühendada kohtumenetluse tähtaegu saja päevani.
Valitsus tahab lühendada kohtumenetluse tähtaegu saja päevani. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna Pärnus advokatuuri üldkogul peetud kõnes rõhutas justiitsminister Kristen Michal, et uue valitsuse üks olulisi eesmärke on lühendada kohtumenetluse tähtaegu saja päevani.

„Kohtuasjade menetlemine mõistliku aja jooksul on õiglase kohtupidamise tähtis osa. Venivad kohtuasjad riivavad ühest küljest ühiskonna õiglustunnet ja õõnestavad kohtupidamise usaldusväärsust. Teisest küljest ei ole ka majanduskeskkonnale hea, kui õiguste kaitsmisele liiga kaua aega kulub,“ ütles Michal üldkogul peetud kõnes.

Justiitsminister märkis, et kuigi kohtumenetluse kiirendamiseks on õige mitu sammu juba astutud, peab selle teemaga tegelema pidevalt.

Samuti toonitas Michal, et kohtumenetluse pikkust tuleb vaadata koos menetluskuludega. „Selge on see, et mida pikemalt vaidlust kohtus lahendatakse, seda kallim see on, muutes kohtusse pöördumise inimestele raskemini kättesaadavaks.“

Justiitsvaldkonna peamised eesmärgid lähiaastatel on kiirendada kohtupidamist, edendada seadusloome kvaliteeti, hoida ja arendada head ettevõtluskeskkonda ning tagada inimeste põhiõiguste kaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles