Esimene šaakal käis veebikaamerat uudistamas

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala lõpul jäid Lääneranna vallas Metskülas valgustatud rannaribal kaamerapildile esimesed šaakalid.
Eelmise nädala lõpul jäid Lääneranna vallas Metskülas valgustatud rannaribal kaamerapildile esimesed šaakalid. Foto: RMK blogi

Eelmise nädala lõpul jäid Lääneranna vallas Metskülas valgustatud rannaribal kaamerapildile esimesed šaakalid.

Zooloog Tiit Hunt kirjutas riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodusblogis, et lähiöödel on kaks šaakalit lonkinud mitmel korral vee piiril ja üks veidi julgem loom tulnud kaameraesiseid peibutuspalukesi nuusutama peaaegu roomates. Hirm sai temast aga enne ivakese napsamist võitu.

Reede õhtust näeb rannas toimuvat pimedalgi ajal: kahe võimsa infrapunalambi abil paistab valgustatud ala umbes 50 meetri kaugusele vee piirini: luikigi silmab kaugemal meres.

Uus olukord vajab Hundi sõnutsi loomadel veel harjumist, sest kohalikud šaakalid teavad iga kivi-kändu ja selle kandi tavapäraseid lõhnu. Punaselt vaevu hõõguvad lambiread kadaka otsas ja teised lagedal kivi taga vaia küljes ei jää umbusklikele märkamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles