Wendre asutas Pärnus uue kultuuripreemia

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre kultuuripreemia esimene laureaat Jüri Vlassov, keda tunnustati panuse eest Pärnu kultuuriellu.
Wendre kultuuripreemia esimene laureaat Jüri Vlassov, keda tunnustati panuse eest Pärnu kultuuriellu. Foto: Urmas Luik

Aktsiaselts Wendre otsustas täiendada Pärnu kultuuripreemiate nimekirja 500 euro suuruse omanimelise preemiaga pikaajalise panuse eest linna kultuuriellu. Uue kultuuripreemia esimeseks laureaadiks valiti näitleja Jüri Vlassov aastakümnetepikkuse töö eest Endla teatris ja meelelahutuslavadel.

Firma juhatuse esimehe-tegevdirektori Vahur Roosaare sõnutsi on Wendre eelkõige Pärnu ettevõte, kellele on oluline, et Pärnul läheks hästi igas valdkonnas. „Kultuuripreemia on meiepoolne panus Pärnu kultuuriellu,” ütles ta.

Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitja Ela Tomsoni sõnade kohaselt on hea märk, et üks Pärnu edukas ettevõte on otsustanud tunnustada kultuurivaldkonna tegijaid. „Tänu Wendrele selle eest! Usun, et Wendre eeskujule järgneb edaspidi teisigi meie linna ettevõtjaid. Kultuur ühendab!” lausus Tomson.

AS Wendre on 1993. aastal Vändras tekkide ja patjade tootmisega alustanud firmast kasvanud suurettevõtteks, mis annab erinevates tootmisüksustes tööd rohkem kui 1000 inimesele.

Mullu septembris pälvis Wendre EASi ettevõtlusauhinna “Eksportöör 2010”.

Linna olulisem kultuuripreemia on 1994. aastast alates Johann Voldemar Jannseni nimeline auhind.

Jannseni preemia kõrval on juba aastaid välja antud ajakirjanduspreemiat Väike Jannsen, mille saaja otsustab Pärnu Postimehe toimetus. Wendre preemia on esimene Pärnumaa ettevõtte välja pandud kultuuripreemia.

Jannseni preemia saab tänavu muusik ning Pärnu muusikaajaloo uurija ja talletaja Arnold Anton ja Väikese Jannseni auhinna Saksamaal elav vabakutseline ajakirjanik ja fotograaf Aino Siebert, kes on Pärnu Postimehele teinud kaastööd peamiselt Saksamaa poliitikast, aga ka tuntud eestlastest ja nende tegevusest Saksamaal.

Kõik kolm preemiat antakse üle laupäeval Pärnus Lydia Koidula muuseumi aias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles