Galerii: noored muusikud kinkisid Eestile kaks toredat kontserti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 100 noore klaveri- ja flöödimängija andis täna Pärnu kontserdimajas ja kunstide majas Eesti 100 aasta juubeli kingina meeleoluka kontserdi.

Pärnu muusikakooli eestvõttel juba 16. korda toimunud rahvusvahelisel klaveripäeval osales ligemale 70 noort pianisti.

Tavapärase "esinen ja/või kuulan" osalemise kõrval oli sel korral võimalus tegevust anda silmadele: suurel ekraanil vaheldusid fotoühenduse F8 põnevad ja üllatavad vaated Pärnule.

Pärnusse olid sõitnud klaveriõpilased Abja, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Orissaare, Pärnu-Jaagupi ja Vändra muusikakoolist, Märjamaa muusika- ja kunstikoolist, Audru kooli muusika- ja kunstiosakonnast ning Pärnu kunstide majast. Külalisena osalesid õpilased-õpetajad Leedust Šiauliai Dainų ja Lätist Valmiera muusikakoolist.

Suur flöödimängimise päev toimus Pärnus esimest korda. Sel osales üle 40 noore pillimängija ja kokku oli pandud flöödiorkestergi.

Kontserdil osalesid Pärnu regiooni flöödiõpilased ja -õpetajad ning külalised Lätist-Leedust. Esinejate seas oli Pärnu regiooni vilistlasansambel: flöödimängijad, kes praegu õpivad Tallinna muusikakeskkoolis. Omaloomingut esitas aukülalisena flötist Peeter Malkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles