Mälestised saavad rahatuge

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roodi mõisa peahoonele koostatakse toetuse abil katuse projektidokumentatsioon.
Roodi mõisa peahoonele koostatakse toetuse abil katuse projektidokumentatsioon. Foto: Henn Soodla

Muinsuskaitseamet eraldas selleks aastaks Pärnumaale üle 55 000 euro restaureerimistoetusi.

Ehitismälestiste ja muinsuskaitsealal paiknevate hoonete säilimiseks eraldatav summa on 50 085 ja väärtuslike detailide säilitamise toetus 5300 eurot.

Suurimad summad eraldati katuste remondiks, 20 000 eurot sai selleks Laose talu ja 14 825 eurot Jaagu talu rehielamu. Roodi mõisa peahoonele koostatakse toetuse abil aga katuse projektidokumentatsioon.

Samuti toetatakse Virtsu linnuse varemete müüride konserveerimistöid ja Sindis asuva elamu vihmaveesüsteemi restaureerimist.

Eraldi toetus on ette nähtud väärtuslike detailide säilitamiseks ja uurimiseks. Selle abil taastatakse Lihulas 3000 euroga üks uks ja Pärnus saavad Rüütli 51 aknad samuti värske väljanägemise tänu 2300 euro suurusele toetusele.

Muinsuskaitseameti iga-aastaste restaureerimistoetuste eesmärk on toetada omanikke nende valduses ehitiste säilitamisel ja restaureerimisel, samuti muinsuskaitsealaste uuringute, eritingimuste ja projektide koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles