Galerii: Sintlased saavad taas kohvikurõõme nautida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sindis on läinud kolmapäevast taas võimalik külastada kohvikut: Raudtee tänavas avas uksed kohvik Julius.

Kohviku loomise idee sündis lapsepõlvesõbrannadel Monica Kasel ja Merle Pihhusel eelkõige vajadusest. "Suure valla peale on ainult kolm toidukohta. Sindis kui vallakeskuses pole ühtegi. Pidevalt sattusime nägema, kuidas Telli Toidu kullerauto siin tiirutab," rääkis Kask, kelle sõnutsi ei rihi nad miskit ülisuurt edu, vaid teevad seda, mida süda ihkab. Küsimuse peale, millega te sintlasi võlute, sest seni on kohvikud siin mõni pikema, mõni lühema aja järel ukse kinni pannud, vastas kohvikupidaja: "Juba see, et oleme olemas, on suur asi. Sindi elanikkond on viimaste aastatega hästi palju muutunud. Usun, et kohvikul on siin oma koht."

Naised soovisid jõuda avamiseni küll kiiremini, kuid vaatamata sellele, et hoone on olnud viimastel aastatel püsivalt kasutuses ja aastaid tagasi tegutses siin samuti kohvik, olid ruumid Kase jutu järgi halvas olukorras. Kogu ümberehitustöö tegid naised suuresti oma kätega. Mööbel on taaskasutusest ja ise taastatud. "Uuskasutus" tundubki olevat üks kohviku märksõnu, sest teise ringi omad on nõudki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles