Uulu koolipere tegi pai kodumaale ja naabritele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu põhikooli fuajees näitavad teise klassi õpilased Saara ja Debby, kus on nende käejälg koduriigi sünnipäeva vaibal.
Uulu põhikooli fuajees näitavad teise klassi õpilased Saara ja Debby, kus on nende käejälg koduriigi sünnipäeva vaibal. Foto: Urmas Luik

Uulu põhikooli teise klassi tüdrukud Debby ja Saara seisatavad koolimaja fuajees vaiba ees, millel on ilus nimi – “Käepai kodu­maale ja naabritele” – ja mis on koolipere kingitus Eesti 100. aastapäevaks.

“Meie käejäljed on siin,” ajavad tüdrukud ennast varvastele ja näitavad riide-Eesti keskel oma hüvakäe jälge.

Silmaga võttes poolteist meetril laial ja paar meetrit pikal vaibal on kujutatud Eesti kaarti. Meri ja suured järved kaetud sinise ja maismaa roheliste-pruunikate käejälgedega, mida on 160 nagu Uulu põhikoolis õpilasi ja õpetajaid.

“Kuna meie piirid lähevad ka naabrite poole peale, mõtlesime neidki meeles pidada, sellepärast saigi vaip sellise nimetuse,” selgitab Uulu põhikooli direktor Egle Rumberg ja osutab oma paile ühistöös.

Direktori jutu järgi mõtles piltvaiba pealkirja välja pikapäevarühma õpetaja, aga vaiba idee ja teostus on käsitööõpetaja Liie Juhkamilt. Riigi juubelikingitusena valminud vaip ripub fuajees kohas, kus varem oli teadete stend, mis on tõstetud teise seina, et kaunis käsitöö oleks peauksest tulles kõigi silme all.

Uulu kool tähistab Eesti Vabariigi 100 aasta juubelit täna peoga, millel iga klass esitab eri aastakümne muusikapala ja süüakse pidupäevatorti.

Ülehomme osaleb koolipere tavakohaselt Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi sünnikohas mälestuskogunemisel. Ausamba juures esineb ka Uulu mudilas- ja lastekoor Annely Kuninga juhatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles