Spaade tagatoad: piilusime basseini alla ja saime teada, kes istub veekeskuses pimendatud klaasi taga

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödume uksest, millest teisel pool hele kliendiala. Piki koltunud, nõukogudeaegset ja ainult töötajatele mõeldud Estonia spaa koridori, liigume tagatubadesse – tööliste puhkeruumi.
Möödume uksest, millest teisel pool hele kliendiala. Piki koltunud, nõukogudeaegset ja ainult töötajatele mõeldud Estonia spaa koridori, liigume tagatubadesse – tööliste puhkeruumi. Foto: Urmas Luik

Nii Pärnu Estonia kui ka Tervise spaa lubasid Pärnu Postimehel piiluda tagatubadesse. Väljaspool heledalt valgustatud kliendiala leiab põnevaid ruume ja kuuleb huvitavaid lugusid. Saime näiteks teada, kuhu jõuavad basseini äravoolu sattunud esemed, miks ei tasu ennast iga veekeskuses oleva akna ees kohendada, kuidas ja kui tihti vahetatakse basseinides vett ja mitu tonni musta pesu hotellis ühe kuuga tekib.

Foto: Urmas Luik

Tervise ravispaahotellis avanes meil võimalus piiluda basseini alla. Siin paakide ja torude rägastikus toimub hooldustehniku kinnitusel vilgas energia taaskasutus: vana vesi talletatakse paakidesse, kust võetakse ära kogu soojusenergia, mille abil soojendatakse uus vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles