Ornitoloogiaühing kutsub lihavõtte aegu sulelisi vaatlema

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabuvad kevadlinnud.
Saabuvad kevadlinnud. Foto: Toomas Huik

Homme ja ülehomme toimuvad juba 21. lihavõtte linnuvaatluspäevad. Eesti ornitoloogiaühing kutsub kõiki loodushuvilisi neil päevil looduses liikuma, linde vaatlema ja nähtud liike kirja panema. 

Vaatluspäevade eesmärk on tähistada kevadist lindude tagasitulekut ja pöörata tähelepanu meie ümber tegutsevatele sulelistele. 

Linde võib jälgida kõikjal: nii oma koduaias kui tehes pikema retke või osaleda juhendajaga vaatlusel. Ornitoloogiaühing palub kohatud liigid, lindude arvu ja vaatluspiirkonna kirja panna kas PlutoFi linnuvaatluste andmebaasi või selleks loodud elektroonilisse ankeeti. Andmeid võib edastada ka posti teel (Veski 4, 51005 Tartu). Vaatlusandmed palutakse saata kolmapäevaks, 4. aprilliks. 

Varasematel lihavõtte linnuvaatluspäevadel on Eestis loendatud sadu tuhandeid linde üle 150 liigist. Eelmisel aastal loeti kokku pea 250 000 sulelist 175 liigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles