92 pärnakat on talguplaanid juba teinud

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune talgupäev toimub 5. mail.
Tänavune talgupäev toimub 5. mail. Foto: Urmas Luik

Mai alguse “Teeme ära!” talgupäevale on Pärnumaal kolme nädalaga kirja pandud 92 ettevõtmist.

Talgutele kirjapanek algas 15. märtsil ja jätkub. Talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et võrreldes eelmise aasta sama kuupäevaga on sel aastal registreerijaid rohkem. Eesti peale on kirjas 1037 talgukohta. Tüür märgib, et kuna kevadilmad alles tulid, hakatakse talguplaane alles tegema ja kindlasti soovivad paljud kampa lüüa.

Tänavune talgukevad tuleb Eesti juubelisünnipäeva ja kultuuripärandi hõnguline, kutsudes kõiki inimesi ja organisatsioone tegema ühistööga kingitust Eestile. “Meil on üleskutse kinkida Eestile oma kodu kihelkonna värvid. Võiks enda ümber ringi vaadata, mis parasjagu kodukohas värvimist vajab, ja tuua värve ja rõõmu avalikku ruumi,” soovitas Tüür.

Igasse talgupaika jõuab talgujuhi stardipakett, millesse kuulub spetsiaalne raamat Eesti kihelkondade värvidest.

“Ajendatuna Euroopa kultruuripärandi aastast kutsume üles talgute toidulauale rohkem tähelepanu pöörama. Talgutoit on niisama oluline päeva osa kui töö ise. Kutsume inimesi tegema mõnd rahvus- või mingile piirkonnale omast toitu,” rääkis Tüür.

Üle-eestiline talgupäev tuleb 5. mail. Pärnumaal toimuvate talgutega saad tutvuda siin.

Mulluse "Teeme ära!" raames korraldati Eestis talguid 2130 ja neist võttis osa 52 650 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles