Galerii: masinapäev tõi Maima taas kaardile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Masinapäev tõi Pärnu linna taha jääva ligemale 40 elanikuga Maima küla taas kaardile, sest vanad masinad on moes ja entusiastid jagavad kohapeal kogemusi, mida ja kuidas nad on taastanud või töökorda nuputanud. Nii tänagi, laupäeval, mil Maimas olid tähelepanu keskmes omaaegsed ratastraktorid, mida nende põksuva mootori pärast põkadeks ja tööusinuse järgi sipelgateks kutsuti.

Ürituse peakorraldaja on MTÜ Maamootor, mis tõi välja sellisegi harulduse nagu raudrataste ja paaritonnise kaaluga traktor Lanz Bulldog, mis on toodetud Saksamaal 1922. aastal. See on väidetavalt Eestis vanim sedasorti ja veel töökorras masin. Mootor on kuumpea, millel on väga spetsiifiline käivitamisviis. Aga näidiskünd sai ikkagi tehtud ja imestajaid jätkus, et selline üldse veel liigub.

Tiit Talts ja Jaan Eelmaa Maamootorist kinnitasidki nagu ühest suust, et päeva naelaks oligi Varbola mehe Hindrek Kuke taastatud "väike" Lanz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles