Rannavalve soovitab kuumalaines säilitada külma pead

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Ants Liigus

G4S Rannavalve soovitab rannamõnude nautijatel kuuma ilma tõttu tavapärasest rohkem oma tervislikku seisu jälgida ja suplema minekul oma võimeid mitte üle hinnata.

Enamikus G4S-i valvatavates randades on vesi suplemiseks küllalt soe, erandiks pealinna mererannad, kus veetemperatuur püsib alla 16 kraadi. Pärnus mõõdeti täna veetemperatuuriks 24 kraadi.

G4S-i rannavalve juht Henry Seemel ei soovita kuuma ilmaga pikalt jahedas vees olla. “Kontrast külma vee ja sooja õhu vahel võib mõjuda šokeerivalt ja põhjustada terviserikkeid. Kui talisuplusega pole varem tegelnud, ei soovita sellega alustada suvel,“ kinnitas ta.

Rannavalve soovitab olla tähelepanelik eakate ja nõrgema tervisega lähedaste suhtes. Pikalt päikese käes olles tuleks põletuste vältimiseks kasutada kaitsvaid kreeme.

Lapsi ei tohiks rannas jätta järelevalveta. Kuna lapsed on kuumale päikesele vastuvõtlikumad, hoolitsege, et väikese rannalise pea oleks kaetud ja õrn nahk päikesekiirguse eest kaitstud. Päikesepiste ennetamiseks tasub lastele palju juua pakkuda.

Kindlasti ei tohi minna ujuma purjuspäi ega lubada vette alkoholi tarbinud kaaslasi.

Kõikidest õnnetustest ja vahejuhtumitest teatage rannavalvuritele, et tagada abi kiire kohalejõudmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles